Slut med at gå – Sig’ hej til AirWheel!

Segway har kæmpet en brag kamp. Den har forsøgt at blive menneskers foretrukne transportmiddel over små afstande – Forgæves. Til de helt korte ture har vi vores fødder, den er vi udstyret med fra naturens side. Vil vi lidt længere, har cyklen altid fungeret som menneskets bedste rugbrøds-motor. Til de lange ture, har vi bilen, ikke noget nyt. Det har ikke ændret sig for nyligt, og gør det ikke foreløbigt.

Men der er en distance vi ikke har nævnt. Nemlig den distance der er lidt for lang til, at man gider og gå – og for kort til at man gider og have en cykel med. AirWheel er det nyeste forsøg på at ændre menneskers bevægelses mønster i byen.

Airwheel-ny-dille

Airwheel fungerer ved hjælp fra ens balance og små fodbevægelser. Ingen kan finde ud af at bruge produktet første gang de stiller sig op, til gengæld så bruger man kun ganske få minutter før det sætter sig på rygraden og man har styr på produktet.

Lidt kolde facts om AirWheel:

Pris: 3500 og opefter

Hastighed: 14-18 km/t

Antal kilometer før genopladning: Fra 10km

Genopladningstiden: Ca. 60 Minutter

Vægt: Ca. 10 kg

Ingen tvivl om, at AirWheel i disse dage tager markedsandele med storm, hvilket skyldes den lavere pris og større tilgængelighed.

Vi er spændte på udviklingen idét flere spørgsmål endnu ikke er blevet besvaret. Man vil uden tvivl se en lang række af følgeskader fra produkter som disse. Dels pga. vi mennesker ikke er vant til at køre på dem, dels fordi vores gader og stræder ikke er indrettet til at de kan benyttes, og sidst men ikke mindst fordi ingen ved hvor man må køre med dem. Nogle kører på cykelstien og fylder en del, men eftersom de ikke kan køre ligeså hurtigt som cyklisterne havner de ofte som ham der skal overhales. På fortorvet er det lige omvendt. De er store og hurtige, hvor man som gågænger kan føle sig en smule intimideret af folk der kommer kørene på produktet. Det skyldes primært, at farten er ret høj, samtidig med at man som menneske hæves en smule fra jorden og dermed fremstår endnu større.

Som noget helt nyt er flere virksomheder kastet sig ud i forsøg med Airwheel. Alt fra lagermedarbejderen, brevomdeleren og alle andre der skal bevæge sig rundt på sit arbejde over længere afstande. Det sparer tid for virksomheden da de kan køre hurtigere end et gå-tempo.airwheel-transportmiddel

Skriv et svar