Balancecykel – Lær dit barn at cykle

Det er en tid med masser af udfordringer, sjov og spændende oplevelser. Dit barn har netop rundet de to år, og der er virkelig fart over feltet. Alt skal prøves, røres og smages på – alt. Men man skal ikke tage fejl, børn i den alder er ufattelig lærenemme og har behov for en masse udfordringer gennem leg og lærring. Det er med andre ord det perfekte tidspunkt at lære hvordan man cykler!

cavo balancecykel
En Cavo Balancecykel er enkel, holdbar og ligner en almindelig cykel

En løbecykel giver balancen det nødvendige skub

Kært barn har mange navne, balancecykel og løbecykel er det samme og er et nyere fænomen i forbindelse med oplæring af barnets lærring. Man har formet cyklen som en almindelig cykel, men har fjernet pedaler og istedet gjort den tilstrækkelig lille, således at barnet kan nå jorden med begge sin fødder. Ved at hvile numsen på sadlen som ved normal cykel, kan barnet sparke/skubbe/løbe sig til fremdrift. Gennem fremdriften får man fornemmelsen af balance efterhånden som barnet bliver mere modig til at løfte fødderne fra jorden. Det geniale ved en løbecykel er, at det hele kan foregå i barnets eget tempo. Alle børn er forskellige og lærer i forskelligt tempo og på forskellige måder. En Balancecykel kan hjælpe barnet til at træffe sine egne valg og i sit eget tempo få fornemmelsen af fremdrift og balance. Men alting kræver forældrenes fulde tilstedeværelse, da det aldrig er ufarligt at lære og cykle. En løbecykel er ofte ikke monteret med bremser, hvilket der er flere grunde til. Først og fremmest er en løbecykel et legetøj og et lærringsredskab, ikke et transportredskab. Vi anbefaler derfor altid at man benytter en løbecykel i trygge omgivelser uden fare for større trafik i nærheden. Desuden er barnet ikke i en situation hvor det kan bremse. I de første mange år lærer børn at bremse ved at bruge deres fødder på pedalerne, men eftersom en løbecykel ikke har pedaler, er det derfor ikke muligt at montere bremser på cyklen som barnet vil få nogen glæde af.

Et eksempel på en populær balancecykel / løbecykel er blandt andet Cavo, Der er kendt for holdbarhed, samtidig med at man får fornemmelsen af rigtig cykel og giver de optimale muligheder for leg og lærring.

Du kan blandt andet købe Cavo balancecykel her på tilbud til 599,95,-

Winther-trehjulet
Den klassiske trehjulet cykel fra Winther har bestået flere generationer og holder stadig

Den klassiske trehjulede cykel

Tidligere var det primært den klassiske røde trehjulede cykel der hittede stort blandt forældre og eksperter. Egentlig er den klassiske Winther cykel stadig en populær sag – med god grund. For den trehjulede cykel kan noget unikt, nemlig sætter 100pct fokus på barnets læring af pedaler og styring via. fødder. Den trehjulede cykel eliminerer balanceproblemet for barnet og giver frit slag til leg med pedaler.

Som du nok kan regne ud, er begge cykler fantastiske redskaber i bestræbelserne på at lære sit barn at cykle. Faktisk er produkterne fantastiske til at supplerer hinanden, da barnets udfordringer primært består i at lære at få balancen, samt at bruge pedalerne. har barnet været igennem begge cykler virker overgangen til en normal børnecykel meget mindre og chancen for at lære det hurtigt øges markant.

I den forbindelse kan cyklistforbundet anbefale, at barnet i første omgang lærer at bruge balancecyklen, hvorefter man kaster sig over den trehjulede med pedaler. Rækkefølgen er forholdsvis vigtig, eftersom at barnet gerne skulle have frisk i erindringen hvordan det er at bruge pedaler, eftersom balancen hurtigt kommer igen efter lidt øvelse.

Du kan finde den klassiske Winther Tricykel til 649,95,- 

balancecykelNu begynder den rigtige læring

Som du sikkert ved fra dit eget liv, er selve lærringen bag det at cykle, det mindste problem. De virkelig udfordringer begynder når barnet skal lære at begå sig i trafikken. Følg med her på bikehouse.dk hvor vi snart vil give her ideer og gode råd til hvordan man lærer barnet at komme sikkert til- og fra skole.

Skriv et svar