Nu kommer den! Cyklens svar på en Tesla

Zeitgeist mener selv at deres koncept og stil minder meget om en Tesla. Efter at have kigget nærmere på cyklen må man bare sige at der er noget om snakken.

zeitgeist-batteriet-gemmer-sig
Batteriet på Zeitgeist E-bike er et 500Watts monster

Elcyklen som koncept er langt fra nyt og spændende. Alligevel ligger der en fornemmelse af uopfyldt potentiale indenfor branchen for elcykler. Lidt som man så det med Tesla. Branchen for elbiler var langt fra ny, men med Teslaen fandt man opskriften på det behov der lå i markedet og salget eksploderede. Zeitgeist håber det samme kan ske for dem, blot indenfor cykler.

Hvad kan Zeitgeist elcykel?

zeitgeist-display-cykel
Et display der hjælper dig til alle tænkelige formål

Til maj åbner TNW konferencen i Amsterdam. En konference hvor firmaet Zeitgeist forventes at fremvise deres super-hypede elcykel Diavelo Zeitgeist Electric Bike. Med en motor på 500watt er der masser af power i den MTB-lignende cykel. Cyklistforbundet herhjemme har tidligere haft en løftet pegefinger overfor de elcykler hvor motorstørrelsen var forholdsvis begrænset. Cyklistforbundet anbefaler at man minimum køber en cykel med 250 watt, Zeitgeist leverer altså, ret imponerende, dobbelt så meget. De 500watt giver en kørelængde på op til 80miles (130km) på en opladning. Forklaringen skal dels findes i batteriets størrelse, men også i selve cyklen. Hele Zeitgeist cyklen er udelukkende lavet af kulfiber, hvilket er med til at gøre cyklen super let.

Cyklen har en bunke af lækre features der tæller bl.a.

  • Indbygget GPS
  • Tyverisporing
  • Kilometertæller
  • Diagnosticering (Lavt dæktryk, o.lign)
  • Kalorier
  • Puls
  • Batteri

Og meget mere..

Cyklen er i øjeblikket i produktion og de første 10 modeller er står færdige i slutningen af maj. Hele projektet omkring Zeitgeist cyklen er blevet til på baggrund af crowdfunding. Det betyder at de første 100cykler der produceres, sendes ud til de personer der har investeret i projektet. Alle 100investorer forventes at have deres cykel inden året er omme, hvorefter masseproduktionen påbegyndes.

Hvad skal den koste?

Sidder du og bliver lidt småforelsket i cyklen forstår vi det udemærket. Det er en fantastisk cykel der ligger sig i spændingsfeltet mellem scooter og cykel. Med en topfart på 35 km/t  udhviskes forskellen mellem en knallert og en cykel. Prisen er omvendt også i den højere ende, forståeligt nok. En Carbon cykel i topkvalitet med utallige features forventes at stå i ca. 5000 dollars, eller ca. 34.000kr

Skriv et svar