Thule eller Buzzrack Cykelholder?

thule-cykel-vipVi sammenligner den populære Thule VeloCompact med den knap så kendte Buzzrack Spark. Begge er de designet til at transportere to cykler.

Thule har gennem mange år (red. 1941) været danskernes foretrukne cykelholder. Sidenhen har Buzzrack været de eneste med reel modstand til Thule ved hjælp af en mere aggressiv prisstrategi.

I dag er Thule og Buzzrack ligeværdige modstandere, der langt hen af vejen ligner hinanden. I denne artikel kigger vi nærmere på to specifikke modeller der begge er yderst populære op til  bilferien.

Thule VeloCompact VS Buzzrack SPARK 2

Langt hen af vejen ligner de to produkter hinanden. I første omgang får du en liste over specifikationer hvor både VeloCompact og SPARK 2  er ens. De to produkter konkurrerer om det samme segment, hvilket også ses på ligheden mellem de to produkter og deres funktioner.

Ligheder:

  • Begge har nogenlunde samme størrelse i bredde og dybde, ca 1 meter i bredden, samt 60-70cm i dybden.
  • Både VeloCompact og SPARK har Vippefunktion så der er nem og enkel adgang til bagagerum.
  • Cyklerne kan låses fast til cykelholderen, således at man ikke skal være nervøs for at forlade bilen
  • Cykelholderen kan låses fast til bilen
  • De kommer begge lygtebom med mulighed for montering af nummerplade
  • De kan både monteres på normalt anhængertræk og på aftageligt anhængertræk
  • Ingen af cykelholderne kan transportere elcykler
  • Begge benytter 7-polet strømstik (standard på de fleste personbiler)

 

Forskelle:

  • Vægtbelastning
  • Pris

Thule er markant dyrere end Buzzrack, men kan også tilsvarende transportere tungere cykler. Thule VeloCompact kan klare op til 46kg belastning, hvorimod Buzzrack SPARK må nøjedes med 30kg. Begge punkter har stor indflydelse på hvilken cykelholder du bør vælge.

Hvor meget vejer en cykel i gennemsnit?

Cykler kan have meget forskellig vægt, alt efter hvilken type cykel man benytter. Nedenstående skema er vejledende og altså ikke fakta. Vi anbefaler altid at man vejer sin cykel for at være helt sikker.

racercykelRacercykel 6-9 kg

Racercykler har én funktion: Giv så lidt modstand som overhovedet muligt til rytteren. Det indebærer blandt andet at opnå så lav vægt som overhovedet muligt.

 

 

mountainbike-vægtMTB 7-13kg

Mountainbike cykler er ofte lavet i lette materialer. Dog er stellet og hjul langt mere robuste og bombastiske end racercykler. Derfor vil vægten også ofte være højere end racercykler.

 

 

citybike-vægtCitybike 11-19kg

Vægten på en citybike kan svinge enormt meget. Først og fremmest har citybiken fokus på komfort, hvilket betyder at man på nogle områder må gå på kompromis med vægten. Vi anbefaler derfor altid at man vejer sin citybike inden man vælger cykelholder.

 

TIP TIL VEJNING AF CYKEL: Stil dig på en vægt uden cyklen og husk hvad du vejer. Stil dig derefter på samme vægt, mens du løfter cyklen. Træk det første tal fra det sidste, og du har vægten på din cykel

Hvilken cykelholder skal jeg vælge?

Ligesom rigtig mange andre produkter er det ikke nemt at svare på, hvilken cykelholder der specifikt er bedst til dig – det kommer an på dit behov.

Er begge cyklerne citybikes, bør man dobbelttjekke at vægten er under de anbefalede 30kg såfremt man vælger Buzzrack. Er man i tvivl, bør man altid tage det produkt hvor man er sikker på at belastningen ikke overstiges. I langt de fleste tilfælde vil to cykler ikke overstige en vægtbelastning på 30kg samlet, hvorfor det vil være naturligt at holde sig til den prisvenlige Buzzrack Cruiser.

Buzzrack har desuden altid 5 års garanti og er markant billigere på prisen

 

 

Thule velocompact

Thule

Billigste pricerunner pris: 2495,-

Coolshop

Thule VeloCompact har en vejlende udsalgspris på 2999,-

 

 

 

Buzzrack cruiser

Buzzrack

Billigste pricerunner pris: 2089,-

Speedline

Buzzrack SPARK har en vejlede pris på 2899,-

 

 

 

Skriv et svar