Hvornår er der tale om en el-cykel?

Foreningen for Danske Cykelhandlere har netop opdateret reglerne for, hvornår det er okay at sælge et produkt under betegnelsen El-cykel.

For hvad kendertegner egentlig den nye cykeltype? Danske Cykelhandlere indrømmer selv, at deres nuværende formulering kan tages op til fortolkning, hvorfor man skal være opmærksom på forskellige ting.

aarhud-cykelhandler

Batteriet på en el-cykel

Da cyklen drives af el, vil cyklen altid komme med tilhørende batteri. Danske cykelhandlere har vedtaget en batteristørrelse på minimum 250W før der kan være tale om en decideret elcykel. Batterier under de 250W vil ofte have lav styrke og kort holdbarhed. Det er derfor vigtigt at man er opmærksom på batteristørrelse og ydelse når man skal købe elcykel. Mange elcykler har i dag større batterier end 250W, hvilket er helt normalt.

cykelhandlerHastigheden er afgørende

Knallert 45, Knallert 30, Cykel 25.

En El-cykel må hjælpe op til 25 km/t. Herfra er det dig selv der skal klare resten. Hastigheden er afgjort ud fra et sikkerhedsmæssigt perspektiv.

Elcykler har typisk placeret selve motoren på forhjul, eller centralt på cyklen. De billige modeller har motoren på forhjul, hvor de lidt dyrere modeller har centreret motor der hjælper med trådet.

Mere specfikke regler på vej?

Færdselsstyrelsen vedkender sig den manglende udspecificering af begrebet el-cykel. Af samme grund af de også meddelt at man i øjeblikket arbejder målrettet mod en løsning, således at elcykel aldrig kan blive et fortolkningsspørgsmål fra butikkens side.

Man forventer nyt i sagen hen over sommeren, så man fra August/September har mulighed for at fremsende materialer til landets cykelhandlere.

Skriv et svar