Advarsel til alle cyklister: Pokemon GO

Det kan virke absurd at skrive om et spil der intet har med cykler at gøre, på en hjemmeside hvor alt handler om cykler.

Alligevel har vi valgt at lave denne nyhed, da vi i stigende grad oplever problemer med uheldig adfærd i trafikken, primært i storbyerne. Pokemon GO har indtaget hele landet hvilket resulterer i langt flere unge mennesker på gaden for at fange små virtuelle væsener. Problemet er, at de glemmer den verden de befinder sig i. Den verden hvor du cykler hver dag.

Allerede nu hører vi de første historier om uopmærksomme trænere (det hedder de, som spiller Pokemon) der impulsivt stopper op, skifter retning, løber og andre pludselige bevægelser – uden at kigge sig for.

De er farlige i trafikkencitybike-vægt

Én ting er, at der naturligvis skal råbes vagt i gevær overfor de, primært unge, mennesker der går rundt i byen og spiller deres ny yndlingsspil. Men det er også vigtigt for os at gøre de daglige cyklister og pendlere opmærksomme på denne nye gruppe af mennesker som bevæger sig i gadebilledet.

Vi har et medansvar overfor de farlige Pokemon GO spillere der render og leder efter en Pikachu, en Charmander eller noget helt tredje.

Cyklisterne bliver de onde

Selvom cyklisterne ikke er skyld i evt. uheld, så vil der uomtvisteligt opstå situationer hvor os på cykel kan fremstå som de onde i hele denne sag. Derfor vil vi gerne komme med et opråb til alle på jernhesten om at udvise ro, overskud og overblik. Vi er klar over, at det i øjeblikket er et spørgsmål om tid før der sker en seriøs ulykke – lad os blot håbe det ikke indbefatter en cyklist.

Indtil nu har der været tilfælde i blandt andet Aarhus. Særligt omkring Randersvej, Langelandsgade og Vestergade har der været rapporteret om problemer med Pokémon trænere der glemt at kigge sig for på vej ud af bussen og når vejen skulle krydses.

Hvad er Pokemon GO?

Pokemon GO er en udvikling af den tidlige tegneserie der indtog skærmene tilbage i slut 90’erne. Siden har serien udviklet sig til at blive kult og der er udgivet op imod 10 spil til forskellige Nintendo spillere.

Nu er det så kommet til mobiltelefon hvor konceptet er forholdsvis enkelt: Bevæg dig rundt i den virkelig verden og find nogle Pokemon figurer som du efterfølgende kan træne.

Når dine Pokemons er trænet tilstrækkeligt, kan du kæmpe mod andre trænere om at vinde forskellige områder lokalt.

pokemon-go-gadget
Alle kan spille Pokemon GO – både cyklister og gående

Typisk kæmper man ved skoler, kirker eller andre større monumenter.

Hvorfor er det farligt i trafikken?

Kombinationen af, at du spiller på din telefon imens du bevæger dig, har vist sig at være ret så farlig. Din opmærksomhed er på skærmen og de ting der foregår der, samtidig med at du bevæger dig i et trafikeret område. Det resulterer i distræt adfærd hvor fokus ikke er på tingene omkring dig.

Skriv et svar