Du må gerne være alene i 2017

Ensomheden fylder meget i Danskernes bevidsthed. 2016 var året hvor der var fokus på den stigende gruppe af Danskere der oplever ensomheden som en fast del af hverdagen.

DR.dk har konstateret at mere end 200.000 voksne danskere ofte, eller altid føler sig ensomme. Det er bevist at ensomme mennesker har større risiko for at udvikle en række herte-kar sygdomme, alzheimers og depression.

Men i takt med et øget fokus på ensomheden og dens isolerende effekt, mærker flere brancher en stigende interesse for den bevidste ensomhed. En bevidst isolation fra samfundet og de pligter der følger med.

Du kan slippe af med alle, undtagen dig selv

Et citat der oftest bruges af coaches rundt om i landet. Med andre ord: du er ganske enkelt nødt til at nyde dit eget selskab, for du slipper ikke af med dig selv og de tanker du render rundt med.

Backpacker
Backpacker

Alene på ferie – solorejser hitter

Flere peger på, at behovet for at finde sig selv og lære at trives i eget selskab hitter som aldrig før. Rejseselskaber sammensætter rejser til ham eller hende der vil afsted alene og oftest er intentionen ikke at finde nye bekendtskaber, men derimod at stifte bekendtskab med sig selv.

At kunne blende ubemærket ind det sted man er uden hele tiden at skulle være noget for nogen. Være i en tilstand, hvor verden nok skal bestå uden ens deltagelse, siger Anne Holten Lindholm.

Særligt de aktive rejser er sprunget frem, det skriver EB.dk. Fordi ham, eller hende, der tager afsted alene, gør det ikke for at sidde i vandkanten med en drink, men for at udfordre og udforske sig selv på et dybere plan.

rejse-alene-mtb

I skarpe linjer kan det siges at kvinder tager på yoga rejser, mens mændt tager på mountainbike rejser.

cykelholder-til-en-person-klippetMTB / Mountainbiking har hittet de senere år og intet tyder på at tendensen aftager. Kombinationen af motion, natur og eget selskab gør sportsgrenen populær som aldrig før, og det afspejles i den fortsatte stigning i produktløsninger til den rejselystne MTB rytter.

Eksempelvis har firmaet Saris stor succes med at sælge TÜV godkendte cykelholdere til én cykel.

(TÜV godkendelsen betyder at den er godkendt til at må bruges i Tyskland) Det skyldes det stigende antal mænd der smider cyklen bag på bilen og kører til enten Italien, Kroatien eller Tyskland for at cykle i vildere og federe forhold end det der kan tilbydes herhjemme.

 

“I familien er det ikke længere sådan, at man skal gøre alle ting sammen. Tværtimod er der en forventning om, at man udfolder sin individuelle personlighed fuldt ud og dyrker sine interesser”, siger Anne Glad, livstilsekspert.

En Saris Solo cykelholder koster helt ned til 399,- og giver mulighed for at tage sin MTB med overalt. Ingen begrænsninger, ingen hensyn

Saris SOLO fylder minimalt og monteres nemt. Det er en letvægtscykelholder der vejer omtrent 1 kg. Perfekt cykelholder til hverdagsbrug – eller til at have liggende i bilen, hvis det akutte behov skulle opstå, FDM om Saris SOLO cykelholder

 

Firmaet melder om øget salg henover 2016 og den tendens vil fortsætte i 2017, hvis du spørger eksperterne.

Skriv et svar